Työhaastattelu kääk!

Mikä usein on ensimmäinen reaktiosi työhaastatteluun?

Jännittääkö? Oletko mielissäsi?

Ja sitten iskee paniikki!

Mitkä vaatteet laitan? Mitä tarvitsinkaan mukaani? Missä ne kaikki todistukset olikaan? Tarvitsenko kaikkia vai vaan osan? Mitähän ne kysyvät? Kukahan on haastattelemassa? Ja kysymyksiä tulvii mieleen lisää ja lisää ja lisää.

Varsinaisista kysymyksistä pahimmathan ovat kaikkien mielestä

  1. Mitkä ovat vahvuutesi?
  2. Entäpä heikkoutesi?
  3. Kerro itsestäsi?
  4. Olisko sinulla jotakin kysyttävää?

Näihin työhaastettelun kysymyksiin vinkit ovat tervetulleita, eikö totta?

Mitä näihin sitten voi vastata? Eihän meitä ole kasvatettu itseämme kehumaan saati tuomaan esille! Ja heikkouksien listahan olisi ihan helppo luetella aakkosissa, mutta sillä saattaa olla huono vaikutus lopputulokseen…

Mitäs minä nyt voisin itsestäni kertoa. Minähän olen tällainen ihan tavallinen ihminen ja työtäni teen ahkerasti. Reipas ja iloinenkin olen tarvittaessa. Mitäpä muutakaan työnantaja minusta tahtoisi? Ja lisäkysymyksiä! Käykö siihen, jos kysyy vaikka lomista? Tai pukukoodista? Mitä näillä haetaan?

Heikkouksista julkaisin 5 vinkkiä täällä. Samoin vahvuuksista julkaisin somessa linkin Duunitorin loistavaan videoon. Facebookissa sivuiltamme löytyy myös erinomainen video siitä, mitä ottaa huomioon työhaastatteluissa.

Edellä mainittujen apukeinojen lisäksi meillä alkaa neljän viikon mittainen Haastattelut haltuun -verkkovalmennus työhaastatteluihin liittyen.

Valmennuksessa käydään ne kaikki hankalat kysymykset läpi. Mitä tapahtuu ennen haastattelua, sen aikana ja myös mitä haastattelun jälkeen. Saat vinkkejä sekä haastattelua varten että haastatteluun vieraalla kielellä. Kaikkiin edellä mainittuihin asioihin saat neuvoja ja ohjeita sekä mukautettua ne omaan tilanteeseesi sopivaksi.

Tervetuloa panostamaan omaan uraasi ja mukavaa haastattelua!