Ravinnolla hyvinvointia pimeyden keskellä

Täällä napapiirillä alkaa olla se aika vuodesta kun päivän kesto on alle 4h, eli aurinko ei edes näyttäydy meille. Ainoastaan pikkaisen noustessa sekä laskiessa värjää taivasta. Maisema on kyllä kaunis, sen pienen hetken, ja siksi koitankin aina lounaan aikana katsella ulos ja ladata luonnonvaloa itseeni.

Pimeän aikaan on hyvä hakea lautaselta sitä aurinkoa. On varmasti ymmärrettävää että pimeän ja kylmän sään aikaan kulutamme enemmän vitamiinivarastojamme. Siksi tarvitsemme niiden tankkausta joka päivä.

Mitä värikästä söit viimeksi? Ja maistuuko talvella salaatti?

Myönnän että joka syksy muistutan myös itseäni tästä tankkauksesta. Kylmä salaatti ei aina maistu mutta sitten kokeilin lämmittää salaatin proteiinin. Esim. lämmitin kanapalat mikrossa, oli salaatti miellyttävämpää syödä. Tällä niksillä saan itselleni salaatin maistumaan myös talvella. 

Salaatti on monella tavalla kätevä lounas/eväs, sinne voi ”hukata” pienetkin ruoan jämät! Salaatti murealla lihalla, paistetulla jauhelihalla tai kalan palalla maistuu kyllä, rapeudeksi voi lisätä muutaman maissilastun tai pähkinöitä.

Maistuisiko sinulle tällainen lounas?

Miksi suosittelen salaattia? Siksi koska sitä saa syödä kerralla paljon, se antaa suolistolle tekemistä ja sen takia pitää nälkää pitkään poissa. 

Oikein ihanaa ja aurinkoista joulunodotusta!

Arkitaitovalmentaja Sari